Ορχήστρα των χωμάτων

Στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2013 επισκέφθηκε το χώρο του Σχολείου μας η ομάδα της "Ορχήστρας των χωμάτων".

Την πρώτη μέρα το πρόγραμμα αναφερόταν στις μεγάλες τάξεις,  είχε θέμα την ανακύκλωση και λεγόταν "Το τέλος ήταν μόνο η αρχή". Τη δεύτερη μέρα το πρόγραμμα είχε θέμα "Τα κάναμε σαλάτα" αναφερόταν στην υγιεινή διατροφή και πραγματοποιήθηκε από τις μικρές τάξεις.

Οι μεγάλες τάξεις χρησιμοποιήσαν άχρηστα ανακυκλώσιμα υλικά για να τα μετατρέψουν σε ...... γλαστράκια και ταΐστρες για πουλιά.

  

                                                    

Οι μαθητές που ασχολήθηκαν με το πρόγραμμα κατάλαβαν ότι τίποτα δεν είναι άχρηστο και τα πάντα, ακόμα και τα σκουίδια είναι χρήσιμα και μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν για να μας εξυπηρετήσουν.

  

Tην επόμενη μέρα οι μικροί μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης ασχολήθηκαν με τη διατροφή, σαν μέρος του συνολικού προγράμματος υγιεινής διατροφής που υλοποιούν στο α΄ τρίμηνο. Μέσα από παιχνίδια αφής, γεύσης, οσμής γνώρισαν τις διάφορες τροφές και στη συνέχεια έφτιαξαν τη δική τους σαλάτα.

  

Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά έφτιαξαν το δικό τους λαχανόκηπο και ανέλαβαν την ευθύνη να φροντίζουν και να περιποιούνται τα μικρά μαρουλάκια που φύτεψαν. Με τον τρόπο αυτό κατανόησαν την αξία της υγιεινής διατροφής και της μεσογειακής διατροφής.