Αρχική σελίδα Σχολικό έτος 2012-2013 Πέμπτη Δημοτικού Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου

Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου

Στις 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίου για τη Νεότητα ,η IBBY, καθιέρωσε την Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου. Σκοπός της να εμπνεύσει την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο. Φέτος την επιμέλεια του θέματος την έχει αναλάβει η Αμερική με την ποιήτρια Pat Mora και την απόδοση στα ελληνικά η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς- Ανδρουτσοπούλου.

Οι μαθητές της Δ΄ και Ε΄τάξης παρακολούθησαν μια παρουσίαση με θέμα τη ζωή και το έργο του Χ. Κ. Άντερσεν. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το « φως των βιβλίων». Στο σχολείο μας λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη και έτσι οι μαθητές μας είναι πολύ κοντά σε Έλληνες και ξένους συγγραφείς.

 

Σχόλια μαθητών για τα βιβλία.

 

Αγαπώ τα βιβλία γιατί με ταξιδεύουν σε μέρη φανταστικά!

Ο αγαπημένος μου τύπος βιβλίων είναι τα περιπετειώδης με ήρωες μικρά παιδιά και ζώα.

Σταυρούλα Σ.

 

Τα βιβλία είναι έμπνευση. Από αυτά παίρνεις ένα μάθημα ζωής και αν καταλάβεις το νόημά τους θα σου φανούν ακόμη πιο ωραία.

Θωμάς Ν.

 

Εμένα μου αρέσει να διαβάζω βιβλία και πιο πολύ αυτά που δεν είναι λυπητερά, γιατί από μικρή η μαμά μου μού διάβαζε παραμύθια.

Μέλντα Μ.

 

Προσωπικά δεν μου αρέσουν τα βιβλία, όμως προσπαθώ να διαβάζω κόμικς, παραμύθια και μυθιστορήματα, Τα βιβλία είναι φτιαγμένα για να μας περνούν ένα μήνυμα ή για να γελάμε. Τα βιβλία είναι πηγή μάθησης.

Γιάννης Κ,