ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2015-16

  Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων οι δράσεις της Ε΄τάξης είχαν σχέση με τα αθλήματα αυτά.

  Στηναρχή παρακολουθήσαμε βίντεο με αθλητές που συμμετείχαν σε διάφορα αθλήματα. Σοκαριστήκαμε, συγκινηθήκαμε και θαυμάσαμε την αποφασιστικότητα, την επιμονή , την υπομονή και το θάρρος όλων αυτών των ατόμων με κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης , ομιλίας και ακοής.

  Στη συνέχεια οργανώθηκαν στην αυλή του σχολείου μας ανάλογα αθλήματα, αγώνας δρόμου ατόμων με κινητικά προβλήματα κ πρόβλημα με την όραση , αγώνας μπάσκετ με ένα χέρι.

  Ήταν πολύ δύσκολο για όλους τους μαθητές ,αλλά όμως στο τέλος τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Παίκτες και προπονητής από την ομάδα Βόλεϊ του Παμβοχαϊκού ήρθαν και μίλησαν πρώτα για το άθλημα,παίξανε με τους μαθητές και χάρισαν μπάλες με τις υπογραφές τους. Ήταν με μια μέρα γεμάτη έντονα συναισθήματα. Οι άνθρωποι αυτοί που η ζωή τους στέρησε κάποιο μέλος του σώματός τους ή κάποια αίσθηση δίνουν μάχη όχι μόνο για να επιβιώσουν αλλά και να γίνουν αποδεκοί από την κοινωνία μας, που πολλές φορές το διαφορετικό το απορρίπτει. Αυτοί λοιπόν είναι οι νικητές της ζωής...