Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πλανητάριο

Την 1η φεβρουαρίου 2016 οι Δ΄,Ε΄και Στ τάξεις επισκέφτηκαν το Πλανητάριο

Να τι έγραψαν μαθητές της Ε΄τάξης ,στη σχολική μας εφημέρίδα "Τα Δραστήρια Μολύβια", γι΄αυτή την εκπαιδευτική επίσκεψη....

Πριν την προβολή καθίσαμε στο άνετο και φωτεινό αίθριο του Πλανητάριου και κατόπιν περιεργαστήκαμε τα διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια που πωλούνταν στο μικρό μαγαζάκι που είχε μέσα στο αίθριο. Όταν πια ήρθε η σειρά μας να μπούμε στην αίθουσα προβολής, με ανυπομονησία μπήκαμε στις γραμμές μας και ακολουθήσαμε τους υπεύθυνους.

Ο χώρος του Πλανητάριου ήταν μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία.. Υπήρχε ψηλά μια οθόνη σε ημικυκλικό σχήμα για να μας δίνει την αίσθηση ότι κοιτάμε τον ουρανό. Ο φωτισμός ήταν χαμηλός σαν να ήταν νύχτα. Αλλά πάνω απ όλα μας άρεσαν οι πολύ αναπαυτικές πολυθρόνες που είχαν κλήση προς τα πίσω για να παρακολουθήσουμε την προβολή καλύτερα.
Το θέμα της προβολής ήταν «Ο Ζωντανός Πλανήτης» . Ανέφεραν ? για το πως σχηματίστηκε γεωλογικά η γη και πως εμφανίστηκαν οι οροσειρές και οι ωκεανοί. Μάθαμε τι προκαλεί τους σεισμούς και τις ηφαιστειακές εκρήξεις. Επίσης μας ενημέρωσε για το τι συμβαίνει, σχετικά με τις κλιματικές ? αλλαγές που είναι αποτέλεσμα του Green House Effect. Εάν εμείς οι άνθρωποι δεν αλλάξουμε συνήθειες, θα έχουμε ακόμα πιο δραματικές αλλαγές στο κλίμα μας που θα επηρεάσει τα πάντα και για τη ζωή μας.

Ανυπομονούμε για την επόμενη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πλανητάριο!!!