Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Επίσκεψη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Επίσκεψη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

       Στις  29 Ιανουαρίου 2015 όλες οι τάξεις του σχολείου επισκεφθήκαμε την Εθνική Λυρική Σκηνή για να παρακολουθήσουμε την παράσταση "Προσοχή! ο πρίγκιπας λερώνει...". O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  κάλυψε τα έξοδα του ενός λεωφορείου για τη μετακίνηση των μαθητών, και τον ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό.

        

    Η παράσταση ξεκίνησε και η προσοχή μας ξέφυγε από τους μουσικούς που κούρδιζαν τα μουσικά τους όργανα και στράφηκε στα σκηνικά της παράστασης. Η ιστορία αναφερόταν σ' έναν πρίγκιπα που αγάπησε μια όμορφη αλλά κακομαθημένη πριγκιποπούλα, της οποίας μάταια προσπαθούσε να κερδίσει το ενδιαφέρον. Στην προσπάθειά του αυτή όμως γνώρισε την αληθινή αγάπη στο πρόσωπο μιας........

Μάλλον καλύτερα θα είναι να σας αφήσουμε σε αγωνία!!!

  

    Στο τέλος οι ηθοποιοί της παράστασης δέχτηκαν τις ερωτήσεις μας και μας ενημέρωσαν για τις απαραίτητες προϋποθέσεις που χρειάζονται για να γίνει κάποιος ηθοποιός ή μουσικός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Φωτογραφηθήκαμε μαζί τους και στη συνέχεια επιστρέψαμε στο σχολείο.

   Η εμπειρία θα μας μείνει αξέχαστη γιατί απολαύσαμε την ορχήστρα να συνοδεύει με μουσική το έργο, ακούσαμε τους ηθοποιούς να ερμηνεύουν όπερα και διαβάζαμε ταυτόχρονα σε υπέρτιτλους τα λόγια των τραγουδιών για να μπορούμε να τα καταλαβαίνουμε καλύτερα. Όλα αυτά ήταν πρωτόγνωρα για 'μας και μας άρεσαν ιδιαίτερα.