Αρχική σελίδα Σχολικό έτος 2012-2013 Τρίτη Δημοτικού Καθαρίζω-συμμετέχω και τη θάλασσα προσέχω

Καθαρίζω-συμμετέχω και τη θάλασσα προσέχω

Ευρετήριο Άρθρου
Καθαρίζω-συμμετέχω και τη θάλασσα προσέχω
Σχόλια συμμετεχόντων
Όλες οι Σελίδες

 


Καθαρίζω - συμμετέχω

και τη θάλασσα προσέχω


Την  Παρασκευή 7 Ιουνίου οι μαθητές  των τάξεων Α΄, Γ΄και Δ΄ του σχολείου μας,πραγματοποίησαν συμβολικό καθαρισμό της παραλίας Λεχαίου στα πλαίσια δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα Απίθανα Τριτάκια-μέλη της παιδικής HELMEPA, με τις δασκάλες μας οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο:

"Καθαρίζω-συμμετέχω και τη θάλασσα προσέχω".

Στόχος της δράσης μας, η ευαισθητοποίηση όλων μας για καθαρό περιβάλλον,θάλασσα και ακτές.

Με αφετηρία το σχολείο μας κάναμε μια μικρή διαδήλωση ως την παραλία Λεχαίου.

Κρατάγαμε πανό, φωνάζαμε συνθήματα και τραγουδούσαμε τραγούδια για το περιβάλλον και τη θάλασσα . Οι δασκάλες μας κολλούσαν και αφίσσες με μηνύματα για το Περιβάλλον.Όλα αυτά τα γράψαμε μόνοι μας στην τάξη με τις δασκάλες μας στα πλαίσια δράσης για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος.

Γι΄αυτό καμαρώναμε τόσο πολύ!!!

Μαζί μας και η  περιβαλλοντολόγος κ. Αντωνοπούλου Γεωργία .

Στην εκδήλωση, βοηθούς και συνεργάτες είχαμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας καθώς  και μέλη του "Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λεχαίου" .

Η πορεία κατέληξε στην παραλία Λεχαίου, όπου παραγματοποιήσαμε συμβολικό καθαρισμό.Η περιβαλλοντολόγος κ. Αντωνοπούλου μας μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε το περιβάλλον και να κρατάμε τις θάλασσες και τις ακτές καθαρές.

Την προσπάθειά μας τίμησε με την παρουσία του και ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Καμπούρης.

Στη συνέχεια στην όμορφη καταπράσινη αυλή της οικογένειας Γάτσιου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μας πρόσφερε αναψυκτικό για να δροσιστούμε και να ξεκουραστούμε. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Ενθουσιασμένοι και περήφανοι επιστρέψαμε στο σχολείο με την ελπίδα ότι αυτό το καλοκαίρι θα έχουμε θάλασσες και ακτές πιο καθαρές.

altalt


 altalt